Univerzitet “Džon Nezbit“ već par godina ostvaruje saradnju sa partnerskim Univerzitetom “1. decembar 1918” iz Alba Julije, u Rumuniji. Pre par meseci pokrenut je zajednički program razmene studenata i stručnog osoblja u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Delegacija našeg Univerziteta u sastavu doc. dr Ranka Mitrović, koordinatorka mobilnosti Branka Marković i prof. dr Miroslav Stupar, protekle nedelje boravila je na ovoj partnerskoj instituciji gde su imali prilike da upoznaju način rada i praksu u realizaciji programa mobilnosti kao i da analiziraju potencijalne mogućnosti za dalje jačanje saradnje u raznim akademskim i naučnim oblastima. Članovi delegacije održali su prezentaciju rumunskim studentima o mogućnostima studiranja na Univerzitetu “Džon Nezbit”, a takodje su istaknute i prednosti života i studiranja u Srbiji.

Na partnerskom univerzitetu “1. decembar 1918” u gradu Alba Julija trenutno boravi jedan student sa Fakulteta za kulturu i medije, koji je dobio stipendiju ovog partnerskog univerziteta za jednosemestralno usavršavanje. U isto vreme, na našem Univerzitetu borave dve studentkinje sa rumunskog univerziteta, koje stiču znanja i kompetencije iz različitih oblasti nauke i obrazovanja.

uni ruminija

Rektorat univerziteta “1. decembar 1918” u Albu Juliji, Rumunija

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERSITY

logo-footer

STAY CONNECTED: